TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

  • podbudowa szkoły podstawowej
  • kształcenie w systemie dziennym
  • 5-letni okres nauki
  • opłata administracyjna 200 zł miesięcznie.

egzaminem maturalnym oraz egzaminem potwierdzającym kwalifikacje zawodowe:

  • HGT.02 – Przygotowanie i wydawanie dań
  • HGT.12 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Przedmioty zawodowe:     

kształcenie teoretyczne

  • Podstawy gastronomii                                                                                                    
  • Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych
  • Technologia gastronomiczna
  • Zasady żywienia człowieka
  • Podstawy żywienia człowieka
  • Podstawy żywienia dietetycznego
  • Usługi gastronomiczne i cateringowe
  • BHP
  • Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej
  • Język obcy zawodowy
  • Pracownia technologii gastronomicznej
  • Pracownia planowania żywienia i organizacji produkcji gastronomicznej
  • Pracownia usług i obsługi konsumenta
  • Zarządzanie i marketing
  • Język angielski
  • 140 godzin (klasa III)
  • 140 godzin (klasa IV)
  • w obiektach zbiorowego żywienia lub zakwaterowania (bary, restauracje, hotele, pensjonaty i in.),
  • w zakładach przemysłowej produkcji potraw lub półproduktów,
  • w instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu i żywności,
  • w samodzielnie prowadzonej działalności w zakresie usług gastronomicznych, domowych, hotelarskich i agroturystycznych.
  • technologia żywności,
  • dietetyka,
  • żywienie człowieka i nauki konsumenckie,
  • nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii,
  • hotelarstwo i turystyka,
  • organizacja i zarządzanie w gastronomii i in.

Jeśli jesteś zainteresowany podjęciem nauki w naszej szkole, skontaktuj się z nami telefonicznie – (22) 619 32 25, 516 181 116 lub wypełnij zgłoszenie online: https://forms.office.com/e/J8d0SzWqiX

Więcej informacji można także uzyskać osobiście – w sekretariacie szkoły przy ul. Kaleńskiej 3.