PRAKTYKI ZAWODOWE

Wszyscy uczniowie Technikum zgodnie z podstawą programową mają obowiązek odbycia praktyk zawodowych. Dokumenty potrzebne do ich odbycia dostępne są w Sekretariacie Szkoły. Po zakończeniu praktyk uczniowie składają podpisaną umowę o praktyki, raport oraz dzienniczek praktyk w sekretariacie szkoły. Zaliczenie praktyk jest niezbędne do ukończenia szkoły.

Podstawa programowa z 2019 r.

technik hotelarstwa – 5-letni okres nauczania

Minimalny wymiar praktyk zawodowychtyg.godz.
klasa I – zgodnie z podstawą programową  
klasa II – zgodnie z podstawą programową  
klasa III – zgodnie z podstawą programową4140
klasa IV – zgodnie z podstawą programową4140
klasa V – zgodnie z podstawą programową  
Razem8280

technik organizacji turystyki – 5-letni okres nauczania

Minimalny wymiar praktyk zawodowychtyg.godz.
klasa I – zgodnie z podstawą programową  
klasa II – zgodnie z podstawą programową  
klasa III – zgodnie z podstawą programową4140
klasa IV – zgodnie z podstawą programową4140
klasa V – zgodnie z podstawą programową  
Razem8280

technik usług fryzjerskich – 5-letni okres nauczania

Minimalny wymiar praktyk zawodowychtyg.godz.
klasa I – zgodnie z podstawą programową  
klasa II – zgodnie z podstawą programową  
klasa III – zgodnie z podstawą programową4140
klasa IV – zgodnie z podstawą programową4140
klasa V – zgodnie z podstawą programową  
Razem8280

technik informatyk – 5-letni okres nauczania

Minimalny wymiar praktyk zawodowychtyg.godz.
klasa I – zgodnie z podstawą programową  
klasa II – zgodnie z podstawą programową  
klasa III – zgodnie z podstawą programową4140
klasa IV – zgodnie z podstawą programową4140
klasa V – zgodnie z podstawa programową  
Razem8280

technik logistyk – 5-letni okres nauczania

Minimalny wymiar praktyk zawodowychtyg.godz.
klasa I – zgodnie z podstawą programową  
klasa II – zgodnie z podstawą programową  
klasa III – zgodnie z podstawą programową4140
klasa IV – zgodnie z podstawą programową4140
klasa V – zgodnie z podstawa programową  
Razem8280

technik żywienia i usług gastronomicznych – 5-letni okres nauczania

Minimalny wymiar praktyk zawodowychtyg.godz.
klasa I – zgodnie z podstawą programową  
klasa II – zgodnie z podstawą programową  
klasa III – zgodnie z podstawą programową4140
klasa IV – zgodnie z podstawą programową4140
klasa V – zgodnie z podstawa programową  
Razem8280